martes, 24 de marzo de 2009

1. Introducció

Tal com es comenta a la presentació, aquest treball és un intent d’aprofundir en el paper que tenia el vi en la societat romana, a través de la literatura, concretament en les odes d’Horaci.
En primer lloc presentem els orígens del vi en la societat grega i en la seva mitologia i com va arribar a ser d’important per als grecs i més tard per als romans.
En segon lloc és indispensable, comentar mínimament el concepte de poesia lírics i la vida i obra de l’autor en qüestió: Horaci.
En tercer lloc ens centrarem en les odes la temàtica i estil de les Odes d’Horaci : en la informació que es té de les odes d’Horaci i en les qüestions estilístiques (explicació dels trets més característics de la lírica Horaciana).
En quart lloc, anirem directament al tema que ens ocupa amb una es breu explicació sobre de que constarà l’anàlisi de les odes. L’anàlisi en sí amb les odes d’Horaci amb el seu vers en llatí, la traducció en català de Josep Vergés i un comentari de cada oda.
En cinquè lloc el lèxic del vi a les odes d’Horaci. En aquest apartat treballarem en el vocabulari emprat per Horaci per tot el que està relacionat en el vi en les odes que abans hem analitzat. Dins d’aquesta secció hi ha diversos subapartats : el d’adjectius, en el qual es diferencia tota la classe d’adjectius que donem, el de substantius i tots ells diferenciats segons la funció que fan, els verbs, un altre dedicat a la freqüència d’aparició de les paraules i per últim una breu història de Bacus, Venus i el vi.
Per últim exposarem les conclusions.

No hay comentarios:

Publicar un comentario