martes, 24 de marzo de 2009

Conclusions

Un cop finalitzat ja el treball volem exposar aquí unes conclusions.
Començarem deixant constància del fet que Horaci faci servir el vi en les seves odes, ens demostra que els romans li donaven molta importància i el tenien present en la seva vida quotidiana (gairebé en tots els actes públics i privats hi era present).
Així doncs deduïm, en primer lloc, que una de les coses més significatives en la societat romana, respecte al paper del vi es que tot i no ser més que un “líquid” té la capacitat d’igualar als homes i dones, és a dir pot beure vi un ric i un pobre, un home i una dona i això és força important ja que en aquella època encara més que ara es dividia la societat en consonància del gènere i del poder adquisitiu que es tenia.
En segon lloc constatem que Horaci utilitza el vi com a metàfora per transmetre’ns les seves sensacions o efectes possibles en la persona.
Pot representar per una banda una alternativa al patiment,una desconnexió de la realitat, un reforç d’autoestima, un productor de benestar personal i un desinhibidor de la realitat.
Per altra banda pot convidar a celebrar victòries, a gaudir de la vida, a obtenir plaer i a facilitar les relacions d’amistat.
Finalment queda molt clar el seu paper en les diverses celebracions religioses i festives, tant públiques com privades.
En tercer lloc l’autor utilitza diversos mots tant per denominar el vi, com per adjectivar-lo. Així constatem una gran quantitat de sinònims, quan a substantius, i de gentilicis i marcadors de temps quant als adjectius.

No hay comentarios:

Publicar un comentario